Waar ooit de schutters van het Sint Sebastiaansgilde bijeen kwamen, ligt tegenwoordig het Haags Historisch Museum. Prachtig gelegen aan de Hofvijver, midden in het historische centrum van Den Haag. Hier ontdekt u alles over de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad Den Haag.
Bijzondere schilderijen en voorwerpen brengen dit verhaal tot leven. In het museum vindt u dan ook een gevarieerde collectie: van historische stadsgezichten en een Haagse groeikaart tot het poppenhuis van jonkvrouwe Lita de Ranitz en de tong en vinger van de gebroeders De Witt.
Ook inwoners van Den Haag maken onderdeel uit van de stadsgeschiedenis. Een bijzonder verhaal, dat het Haags Historisch Museum niet alleen wil vertellen door middel van voorwerpen, maar ook door samen met bewoners geschiedenis te schrijven. Daarom beschikt het museum over een verhalencollectie rondom herinneringen en persoonlijke voorwerpen van Hagenaars, die zowel online als (deels) in ons museum te vinden zijn.
Naast de vaste collectie kunt u altijd een tijdelijke tentoonstelling bezoeken in het museum. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in de Salon, op de Ontdekzolder of door zelf met een speurtocht op pad te gaan.