ModeMuseum Antwerpen, kortweg MoMu, verrast je met meerdere tentoonstellingen én een gevarieerd publieksprogramma voor jong en oud!

Op het gelijkvloers vind je de nieuwe Collectiepresentatie die terugblikt op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum. De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de MoMu-collectie kenmerken. Zowel de Collectiepresentatie als de inleidende documentaire vertrekt vanuit de historische vraagstelling “wat betekent het label ‘Belgische’ en ‘Antwerpse’ mode vandaag?”

Om een zo groot mogelijk deel van de MoMu-collectie te tonen en om plaats te maken voor nieuwe verhalen, roteert de tentoonstelling ieder jaar. Zo wordt de Collectiepresentatie een vaste afspraak die blijft verrassen. Daarnaast is er een grote tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping, aangevuld met een kleinere tentoonstellingsruimte op het gelijkvloers. Beide zalen worden minstens tweemaal per jaar ingevuld met tijdelijke tentoonstellingen over mode-gerelateerde thema’s of ontwerpers.

Kenmerkend voor de tijdelijke tentoonstellingen is de meeslepende scenografie. Als bezoeker zie je niet alleen de objecten, maar word je ondergedompeld in de wereld van de ontwerper of het thema. Iedere tentoonstelling opnieuw wordt de ruimte volledig getransformeerd. Dit maakt van elk bezoek een unieke ervaring.