ONTDEK MUSEUM W!

Midden in het centrum van Weert ligt een nieuw heringericht museum in een prachtig historisch gebouw. Het markante rijksmonument, een voormalig stadhuis, is helemaal gerestaureerd. Meest opvallend is de goudkleurige gevel, een ontwerp van de Limburgse interieurarchitect Maurice Mentjens. Binnen ontdek je een gevarieerde verzameling cultuurhistorische objecten en kunst. Museum W is een huis vol verhalen over wat van waarde en betekenis was en is. Over toen en nu. Over identiteit en hoe je zin kunt geven aan je leven.

Aan de basis van de presentatie ligt een collectie die van oorsprong twee gezichten kent: regionaal en religieus. Van prehistorische urnen tot prachtig zilverwerk in een spannend vormgegeven schatkamer. Schilderijen, beelden, gebruiksvoorwerpen en bijzondere kleinoden uit meer dan zeven eeuwen komen aan bod. Kijk je ogen uit in onze museumzalen in verrassende kleuren en sferen.

Museum W organiseert twee wisseltentoonstelling per jaar. En in de prachtig gerenoveerde voormalige Raadzaal, de plek die eeuwenlang het machtscentrum van de stad was, kun je twee keer per jaar kleine exposities hedendaagse kunst uit de collectie bekijken.