Op dit moment is Paleis Soestdijk, inclusief park, gesloten voor publiek in afwachting van de restauratie. De komende jaren zullen de gebouwen op landgoed Paleis Soestdijk grondig gerenoveerd worden en klaargemaakt voor de nieuwe bestemming als landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. 

Rond 1650 liet de burgemeester van Amsterdam een jachthuis bouwen tussen Soest en Baarn. De jonge stadhouder Willem III kocht dit huis, de hofstede aan de Zoestdijck, in 1674. Eeuwenlang diende dit paleis vervolgens als zomerverblijf voor de koninklijke familie en vanaf 1937 werd het permanent bewoond door prinses Juliana en prins Bernhard. Toen prinses Juliana in 1948 haar moeder Wilhelmina opvolgde als koningin, werd Paleis Soestdijk de koninklijke residentie. Tot hun overlijden in 2004 zijn prinses Juliana en prins Bernhard op het paleis blijven wonen.

Ook de tuin is in elk seizoen een bezoek meer dan waard. Het paleis is omringd door een imposante Engelse landschapstuin, ontworpen door de befaamde tuinarchitect Zocher. En waar vroeger de planten en bloemen overwinterden, bent u nu welkom in Restaurant Oranjerie Soestdijk.