West Den Haag is gevestigd in de voormalige Amerikaanse ambassade in het hart van het Haagse Museumkwartier. West richt zich op de meest relevante internationale ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst. Het Rijksmonument van architect Marcel Breuer is door de gemeente Den Haag ter beschikking gesteld aan West, een hedendaags museum met een publiek programma. Hierbij besteden we veel aandacht aan de tentoonstellingen, de evenementen, het gebouw en de kunstenaars, waarbij dialoog van groot belang is. West Den Haag is 5 dagen per week open.

Door actuele kunst te presenteren en te bevragen tonen we de impact van kunst op de maatschappij. West verbindt jonge en oude kunstliefhebbers en iedereen die nieuwsgierig is naar kunst van nu. We nodigen je graag uit om door middel van persoonlijke ontmoetingen kunst beter te begrijpen en ervan te genieten.

Het bijzondere gebouw is ontworpen door de bekende architect Marcel Breuer. Het rijksmonument is een icoon van de wederopbouw en een symbool voor Pax Americana. Daarbij is het gebouw een belangrijk monument voor wellicht de meest invloedrijke culturele stroming van de 20ste eeuw: Bauhaus. West organiseert rondleidingen door het gebouw, waarvoor u een online reservering kunt maken.