Het Westfries Museum aan de Roode Steen is langdurig gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing en vernieuwing. Maar in de stad én online blijven we het verhaal vertellen over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland. Dat doen we met een tijdelijke museumattractie in de Statenpoort, maar ook met onze online tentoonstellingen.
Ontdek het verhaal van Hoorn: hét startpunt voor je ontdekking van de stad
Beleef de multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ in de Statenpoort aan de Nieuwstraat in Hoorn. Loop daarna met bijbehorende podwalk of wandelgids door de monumentale rijkdom van de stad en stap zelf in de veelbewogen geschiedenis van Hoorn. Meer informatie en tickets via ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.
Openingstijden
Mei t/m oktober:
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur
November t/m april:
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur
De Statenpoort is grotendeels rolstoeltoegankelijk. We assisteren je graag met de drempel aan de straatkant (12 cm). Lees meer over de toegankelijkheid op onze website: ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.
Online tentoonstellingen:
Ontdek ook online de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland:
‘Pala – Nutmeg Tales of Banda’ vertelt de geschiedenis van de Indonesische Banda-eilanden. En het trauma van 1621, toen de VOC de bevolking uitmoordde om het monopolie op nootmuskaat in handen te krijgen. Te beleven op pala.wfm.nl.
‘De Slag op de Zuiderzee’ neemt je mee in het verhaal van deze belangrijke zeeslag uit 1573, een sleutelmoment in de geschiedenis van Hoorn. Te zien op slagopdezuiderzee.wfm.nl.