Vaste expositie: Ga mee naar zee!
Leer meer over de enorme invloed van de Zeeuwse maritieme wereld op ons dagelijks leven. Er is in het Maritiem Muzeeum Zeeland veel te zien, horen, maar ook doen. In de familietentoonstelling ‘Ga mee naar zee!’ beleef je de maritieme geschiedenis van de 17e en 18e eeuw. In het monumentale Lampsinshuis stap je direct deze historie in.

Hier leer je mensen kennen die verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk, maar ook veel andere zee karakters als slimme botenbouwers, de sterke vrouwen aan wal en een slaafgemaakte vrouw die weet te ontsnappen, Leonora.

Canon museum
In het muZEEum bewonder je veel topstukken uit de Canon van Nederland. Zoals de portretten van Michiel de Ruyter en Anna van Gelder van Ferdinand Bol.

Onderwater archeologie
Het muZEEum heeft veel voorwerpen afkomstig uit VOC-schepen. Het zijn de stille getuigen van het leven aan boord, zoals flessen met de wijn er nog in! Dus stap aan boord.

Kidsproof 2024
Kinderen vinden het muZEEum leuk en spannend; er is van alles te ontdekken. Kinderen krijgen een mooi doe-denk-en ontdekboekje en er zijn veel mooie, interactieve spellen.

North Sea Experience
In de Pakhuizen duik je in de haven van nu. Bewonder er unieke scheepsmodellen van loodsboten en kustvaarders en ontdek de Europese tophaven van Vlissingen, Terneuzen en Gent.

Oranjemolen
In de Oranjemolen – pal naast herdenkingsplaats Uncle Beach – aandacht voor de Slag om de Schelde, WO II. Kijk op de website voor openingstijden.