In samenwerking met Museum MORE organiseert Museumtijdschrift een kleurwedstrijd bij de tentoonstelling ‘Licked by the Waves | Nieuwe baders in de kunst’. In deze tentoonstelling zijn tientallen werken van 65 kunstenaars te zien die een rijk spectrum bieden aan verrassende visies op de badende mens. Van prachtig intiem tot ironisch en van klein en kwetsbaar tot spectaculair.

Uit deze tentoonstelling hebben wij een werk gekozen en hier een kleurplaat van gemaakt die jij, jouw kinderen of kleinkinderen mag inkleuren. Dus pak je potloden, stiften, waterverf, acrylverf of ander materiaal erbij en maak jouw eigen, creatieve versie van dit kunstwerk en maak kans op mooie prijzen!

Over het schilderij
Mickey Mason, Krakatao Surfer, 2024, acrylverf, zand, pigment en glitter op doek, 76 x 76 cm, collectie kunstenaar.
Mickey Mason (1993) is een autodidactische, Australische kunstenaar. Voordat hij zich als kunstenaar profileerde, werkte hij in de filmindustrie. Mason laat zich onder meer inspireren door countrymuziek, oude Hollywoodfilms en tropische paradijzen. Hij werkt met verschillende materialen, van acrylverf tot glitter, vaak met een opvallende textuur.

Mickey Mason, ‘Krakatoa Surfer’, 2024
Mickey Mason, ‘Krakatoa Surfer’, 2024

Wat kun je winnen?
De drie winnaars van de kleurwedstrijd krijgen naast eeuwige roem een speciale plek op de websites van Museum MORE en Museumtijdschrift waar de gewonnen kleurplaten worden tentoongesteld. Tevens krijgen de winnaars een speciale vermelding in Museumtijdschrift 7. Uiteraard zijn er ook fantastische prijzen te winnen, zoals een mooi kinderboek, de catalogus van ‘Licked by the Waves’ en een aantal items uit de collectie van Studio Roof.

Jury
Een jury onder leiding van Maite van Dijk, artistiek directeur van Museum More, en met Museumtijdschrifthoofdredacteur Marina de Vries en kinderboekenillustrator Saskia Halfmouw beoordeelt de inzendingen.  

De spelgregels:
– Je mag maximaal 1 kleurplaat per persoon insturen.
– Je bent zelf maker van het werk  of vertegenwoordigt een kind/kleinkind
– Je kleurplaat is vóór 1 september bij ons in het bezit.
– Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Inzenden
Stuur het ingekleurde kunstwerk van jezelf, je kinderen of kleinkinderen vóór 1 september naar:
WBOOKS
t.a.v. Museumtijdschrift kleurwedstrijd
Antwoordnummer 32
8000 VB Zwolle
Of maak een goede foto van je werk van maximaal 1MB en upload deze als jpeg-bestand of png-bestand in het formulier hieronder.

Kleurwedstrijd Baders

Bovenstaande gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het meedoen aan de tekenwedstrijd. We vragen je naam, e-mailadres en telefoonnummer om je snel te kunnen bereiken als je werk wordt geselecteerd. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden.

De tentoonstelling is te zien in Museum MORE van 6 juli t/m 6 oktober 2024