Over de kunstenaar
Arienne Molenaar woont in Zoutelande en schildert al vele jaren. Ze volgde meerdere scholingen in de teken- en schilderkunst aan de deeltijdopleidingen van de kunstacademies in Arendonk en Antwerpen. Arienne besloot in mei 2023 te stoppen met haar werkzaamheden in de zorg om zich volledig te kunnen wijden aan de kunst.

Verliefd op de zee
Het schilderen van landschappen blijft haar het meest boeien en dan vooral de zeegezichten. De zee, waarlangs ze dagelijks wandelt, blijft voor haar een grote aantrekkingskracht houden. “Als je eenmaal verliefd bent op de zee, raak je dat gevoel nooit meer kwijt!” De zee en de weidse luchten blijven een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zoveel kleuren en vormen, iedere dag of ieder uur weer anders! Noem het de ‘stemmingen van de zee’. Arienne schildert regelmatig en-plein-air. Meestal op het strand. Ze zoekt in ieder geval graag het water op, waar ze ook is.

Stijl en techniek
Arienne houdt ervan om niet té figuratief te werken. Ze hoort niet graag dat mensen haar schilderwerken op een foto vinden lijken. De beweging van de kwaststreken moet zichtbaar blijven en ook het kleurenpalet wil Arienne graag naar haar eigen hand zetten. Ze houdt ervan om de zichtbare werkelijkheid enigszins te abstraheren waarmee ze een sfeer schept die vraagt om interpretatie. Soms werkt ze volledig abstract, maar ook dan zie je landschappelijke elementen terugkomen, zoals bijvoorbeeld een horizon, boomvormen, of spiegeling van lucht in water. De laatste jaren is Arienne zich weer meer gaan specialiseren in het aquarelleren, omdat dit een moeilijke techniek is die ze graag nog beter wil beheersen. Daarnaast schildert zij ook in olie- en acrylverf. Ze wisselt dit af met tekeningen en linosneden.
Arienne exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Ze werkt in haar eigen atelier in Zoutelande.

Meer informatie
www.ariennemolenaar.nl
De expositie is gratis te bezoeken in het museum-café tijdens openingstijden van het museum.