brAInpower

Het Philips Museum in Eindhoven presenteert brAInpower, een expositie over artificial intelligence. De expositie onderzoekt en geeft antwoorden op bovenstaande vragen. Ontdek de wereld van AI, van zijn historische wortels tot zijn spannende toekomstperspectieven, door interactieve exhibits en informatieve video’s. Ontdek de impact van AI op jouw dagelijks leven en leer en ervaar hoe Philips in de gezondheidszorg bijdraagt aan deze continue evolutie.

Philips is niet alleen getuige geweest van de opkomst van Artificial Intelligence (AI); ze dragen er actief aan bij. Vanaf de eerste technologische stappen tot de hedendaagse toepassingen in gezondheidszorg en het dagelijks leven, heeft het bedrijf altijd vooropgelopen in het toepassen van AI om levens te verbeteren.

De technologische geschiedenis van Philips met AI gaat terug tot de uitvindingen zoals de elektronenbuis. Deze buis kwam voort uit de gloeilamp en maakte de ontwikkeling van de transistor en chips mogelijk. Deze innovaties, cruciaal voor de huidige rekenkracht en dataopslag, vormen het hart van de AI-revolutie. Als pionier en medeoprichter van bedrijven in nanotechnologie zoals TSMC, NXP, en ASML, hebben we de industrie vormgegeven en de toekomst van AI bepaald.