Kom deze kerst naar Museum Catharijneconvent! Daar vind je de mooiste kerststal van Nederland. Laat je betoveren door deze eeuwenoude stal met honderden figuren in een spectaculair Utrechts decor. Wat dacht je van de Domtoren, de Winkel van Sinkel, en de Utrechtse grachten? Zoiets moois was nog niet eerder in Nederland te zien. Een gratis belevenis voor jong en oud waar je zonder reservering kunt binnenlopen.

Wist je dat deze unieke 18-eeuwse kerststal oorspronkelijk uit het Italiaanse Napels komt? Het is geen gewone stal, want naast Jozef, Maria en het kindje tref je een bonte verzameling aan volkstypes aan, zoals marktkooplui, muzikanten, dronkenlappen en zwervers. En wat dacht je van heuse olifanten en struisvogels die meegekomen zijn met de koningen?

Dat wordt genieten geblazen, want de figuren in stal zijn ieder voor zich kunstwerkjes op zich. Ze zijn met ambachtelijke precisie gemaakt door de grootste barok- en rococo-meesters van die tijd. Een lust voor het oog waarbij beeldhouwkunst, schilderkunst, textiel- en borduurwerk samenkomen in een compleet theaterspektakel. De mooiste kerststal van Nederland wil je gezien hebben!