Beleef de avonturen van Sinterklaas

Van 12 november tot en met 4 december 2022 maak je in het Limburgs Museum kennis met de legendes rondom Sinterklaas. In de doe-tentoonstelling Het avontuur van SuperSint beleef je de avonturen die Sinterklaas ook beleefd heeft. Klim op de daken, bedien de pakjesmachine en voer het paard Ozosnel in de paardenstal.

Op speelse wijze oefen je taal, rekenen en motorische en sociale vaardigheden. Je ontdekt dat jij, net als SuperSint, heel goed in staat bent om iemand anders te kunnen helpen.

Speciaal voor oudere kinderen en ‘grote mensen’ bevat de tentoonstelling een verdiepingslaag. Je ontdekt waarom we het Sinterklaasfeest vieren zoals we dat nu doen. Waarom krijg je bijvoorbeeld strooigoed in je schoen? En waarom rijdt Sinterklaas op zijn paard over de daken?

Ontmoet Sinterklaas

Sinterklaas is af en toe in het museum. Hij leest dan voor uit het prentenboek SuperSint. Je kunt hem natuurlijk ook een handje geven, een liedje voor hem zingen of je tekening laten zien. Op deze websitepagina volgt later meer informatie over zijn bezoeken aan het Limburgs Museum.

Beeld: Het avontuur van SuperSint, website Limburgs Museum