In het pittoreske stadje Ootmarsum is Atelier Galerie Annemiek Punt toonaangevend. Sinds begin jaren ‘90 worden de glas- en schilderkunstwerken van Annemiek Punt hier tentoongesteld in een voormalig kindertehuis aan de Kloosterstraat.
 
Eind jaren ’70 startte Annemiek Punt als gezel bij Duitse glazeniers. Inmiddels is zij door haar vakmanschap, haar brede ervaring en jarenlange experimenteren zelf een meester in de glaskunst. Annemiek Punt is afgestudeerd aan de kunstacademie (AKI) en heeft sinds 1979 haar eigen glasstudio. Internationaal wordt ze erkend als grondlegger van de experimentele glaskunst in Nederland. Een echte ‘Annemiek Punt’ herken je aan de dynamiek van het lijnenspel, het kleurgebruik en de bezieling die haar kunst uitstraalt. Haar kunstwerken bevinden zich over de hele wereld, met als imposant hoogtepunt het monumentale gebrandschilderde glas-in-loodraam in de Nieuwe Kerk in Delft.
Bij gelegenheid ook op zondag geopend. Voor actuele openingstijden en speciale dagen, zie www.annemiekpunt.nl/bezoekersinformatie