De vestiging van SBK (Stichting Beeldende Kunst) op de KNSM-laan in het Loods 6 gebouw, herbergt naast een kunstuitleen ook twee galeries. Galerie 23 is daar één van en richt zich op kunstenaars uit Afrika, de Caraïben en Suriname, wonend en werkend daar of in Europa. Naast het organiseren van exposities wordt er daar ook werk verkocht. De nadruk ligt op schilderkunst, maar ook zijn er veel beelden en sculpturen te vinden.

De galerie werd in 2005 opgericht met als doelstelling een podium te bieden aan kunstenaars om zich aan een breed publiek te presenteren. Van kunstenaars die hun sporen al hebben verdiend tot jong aanstormend talent.

De afgelopen jaren organiseerde Galerie 23 zo’n tien tentoonstellingen per jaar. Er zijn bijvoorbeeld uitgebreide exposities geweest van Afrikaanse kunstenaars als fotografe Angèle Etoundi Essamba (Nederland/Kameroen), Phiri Macuacua (Londen/Mozambique), Mo Arab (Nederland/Marokko) en Fally Sene Sow (Senegal). Er is in de galerie een mooie verzameling kunstwerken te zien van al deze kunstenaars en voor wie meer wil weten of onderzoek wil doen is er ook een kleine bibliotheek beschikbaar.