In Den Burg op Texel bevindt zich het atelier en de galerie van de Texelse kunstenares Angelina van der Vliet.

Kunstenares Angelina van der Vliet (1974) is geboren, opgegroeid en woonachtig op Texel.

Met de passie van het eiland Texel in haar bloed vertaalt zij de schoonheid ervan naar diverse kunstvormen zoals schilderkunst, fotografie en andere beeldende kunst, waaronder prachtige kunstwerken van staal.

Door de jaren heen heeft zij een unieke eigen stijl ontwikkeld die door veel mensen gewaardeerd wordt. Haar kleurgebruik, lijnen en vlakverdeling zijn kenmerkend voor haar werk. Angelina gebruikt een kleur blauw in haar werk wat in de volksmond Angelina Blauw genoemd wordt. Tevens gebruikt zij materialen in haar werk om de natuureffecten zoals het lichten van de zee en het Noorderlicht nog sterker te benadrukken.

De vele atelierbezoekers uit binnen en buitenland zijn zeer enthousiast over haar werk. Zij verlaten met een mooi kunstvoorwerp het atelier of laten geheel naar wens een schilderij, foto of ander kunstwerk maken.

Haar kunst vliegt de hele wereld over en is naast Europa onder andere te vinden in de Verenigde Staten, Afrika en India.

Inspiratie komt van en door het eiland Texel met al haar schoonheid. Om inspiratie op te doen is zij vaak in de natuur te vinden en neemt zij graag een duik in de zee rondom het eiland. Ook maakt zij werken waarbij de inspiratie is opgedaan tijdens het reizen binnen en buiten Europa.

Kortom ,een kunstwerk van Angelina is uniek, kwalitatief sterk en met hart en ziel gemaakt op het eiland Texel.