Bizarium is een museum vol bizarre uitvindingen. Een uniek museum over briljante uitvinders en hun grenzeloze verbeeldingskracht, hun technische vindingrijkheid en vooral onmetelijke passie. Het inspireert en verrast met geniale, wetenschappelijke en knotsgekke uitvindingen. Denk maar aan een vliegfiets, een wandelende duikboot, een haargroeihelm, een zwemparaplu, alsook ontwerpen van genieën zoals Leonardo da Vinci, Athanasius Kircher en Nikola Tesla. Bizarium is een uniek museum waar uitvindingen die nooit werden gerealiseerd met groot vakmanschap zijn uitgewerkt en authentiek worden verbeeld.

Bizarium roept geniale en zotte ideeën, die eeuwenlang alleen op papier bestonden, tot leven en vormt zo niet alleen een ode aan alle uitvinders van weleer maar ook een appèl aan alle creatieve denkers van vandaag. Bizarium toont aan hoe ideeën nooit verloren gaan, maar vaak herboren worden, in nieuwe vormen, nieuwe hoofden, en hoe ook ongerealiseerde uitvindingen creatieve ontwikkelingen hebben meebepaald.

Bizarium is ook een ode aan de naïeve dromer, de groteske verliezer, de onverschrokken idealist die de regels breekt en niet in de wereld past of voor wie de wereld nog niet klaar is. Een bezoek aan Bizarium is een wervelende dans op het feest van de fantasie waar je nieuwsgierigheid wordt gekieteld waar je eigen verbeelding begint te jeuken en waar je begint te geloven dat zolang je durft te falen, zolang je durft verder te kijken dan je neus en zelfs je eigen leven lang is werkelijk niets onmogelijk is.

Beeld: Website Bizarium