Studeren is altijd meer dan je ontwikkelen op het vakgebied dat je als studie hebt gekozen.Terloops kun je op de tentoonstellingsruimte, in de gebouwen en op de campus ook kennis maken met de verbeelding van kunstenaars. Hun visie of fantasie over de wereld waarin we leven. Soms zijn het leeftijdsgenoten van je, dan weer oudere kunstenaars die al een goede reputatie hebben opgebouwd. Maar altijd gaat het over essentiele levensvragen en valt er wat te beleven, een ervaring opdoen, ontroerd raken, omdat het werk te maken heeft met gevoelens die herkenbaar in beeld zijn gebracht. We organiseren niet alleen tentoonstellingen van hedendaagse beeldende kunst, maar ook van fotografie, beelden, vormgeving en architectuur.

De VU kunstcollectie bestaat uit kunstwerken die in de loop van ruim 40 jaar zijn aangekocht en verzameld. Soms zijn de kunstwerken aan de VU geschonken, omdat personen een grote affiniteit hadden met kunst. De VU kunstcollectie bestaat uit schilderijen, etsen en overig grafisch werk, gouaches, tekeningen en een klein aantal beelden. Ze worden ingezet om de openbare ruimte mooier en levendiger te maken.

Soms roepen humoristische werken een vrolijke stemming op. Andere werken moet je leren kennen, wat vaker kijken om te voelen en te begrijpen wat de kunstenaar je wil zeggen.

Beeld: Arthur Kleinjan, Inside out, foto