Galerie Gemund is een galerie waar kunstliefhebbers en kunstenaars samenkomen. De kunstenaars hebben een professionele achtergrond met een gedegen opleiding. Ze zijn net afgestudeerd of hebben al jaren ervaring. Jong en oud is welkom!
Het kunstaanbod in Galerie Gemund is heel divers, het voornaamste criterium waar naar gekeken wordt is: Kunst die raakt!
Coby Roestenburg, de galeriehouder, selecteert de exposanten, gebaseerd op meer dan 40 jaar liefde voor kunst. Coby heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van kunstgeschiedenis en bezoekt graag galeries en musea wereldwijd.
Doordeweeks zijn de luiken dicht en zul je Coby weinig zien. Op vrijdag om 13:00 uur gaat de deur open, klaar voor een nieuw weekend vol leuke gesprekken en mooie ontmoetingen.
Naast haar liefde voor kunst heeft Coby ook liefde voor muziek en andere culturele activiteiten. Om die reden neemt de galerie regelmatig deel aan de vele festivals in Haarlem, waaronder Gluren bij de Buren, Haarlems Cultuur festival en de Kunstlijn.
De galerie dankt haar naam aan de eerste bewoner en ontwerper van het pand, Adriaan Gemund. Adriaan Gemund was een Haarlems architect en eerste penningkabinet conservator in het Teylers Museum.
Het pand van de galerie is gebouwd in 1887 in Neorenaissance stijl. Onder andere te zien aan de mooie gevelbeelden aan de buitenkant van het pand.