Galerie Paterswolde is een eigentijdse, eigenzinnige galerie, met een warm hart voor figuratieve kunst, gevestigd in het pand “Villa Kakelbont” in Paterswolde, op kleine afstand van de stad Groningen. De galerie is eind 2015 ontstaan uit een kunstenaarscollectief en bestaat momenteel uit: Aaltje van der Velde, Siety Bosma, Christine Broersma, Susan Ekkel, Gretha Jonker, Henriëtte Twilhaar, Titia Beukema, Wya Geerligs, José Geertzen, Margriet Kroeze, Hinke Veenstra, Jan Pieter Volkers, Willy Peetsma, Natasja Venema, en Nanny ter Wiel.
In het verrassende pand aan Hoofdweg 161 is altijd wel iets bijzonders te vinden. Een plek om op je gemak rond te kijken, omdat er zo veel te zien is: kunst in de galerie natuurlijk, kunstenaarsbenodigdheden in de Atelierwinkel, maar ook bloemen, woonaccessoires (Villa Kakelbont) en vintage mode.
De galerie werkt veelal met groepsexposities in bepaalde thema’s Er worden per jaar 6 exposities georganiseerd met gerenommeerde kunstenaars. Het jaar wordt traditiegetrouw afgesloten met een ‘visitekaartjes’ expositie, met honderden, kleine, werkjes van zowel professionele als amateurkunstenaars.