In Museumpark Orientalis waan je je in een andere wereld. Je ontdekt de kleurrijke wereld van verschillende religies en denkbeelden en je geniet van de ruimte en de bijzondere natuur. Een park waar je als moderne pelgrim letterlijk en figuurlijk op ontdekking gaat. Met verrassende activiteiten voor jong en oud.
In Museumpark Orientalis wandel je door een joods dorp, beklim je de trap van het paleis van Pontius Pilatus, struin je door de Romeinse straat en bezoek je het Arabisch vissersdorp. Om maar ‘even’ wat te noemen. Je beleeft in de openlucht het heden en verleden van het christendom en andere grote wereldreligies. Voor kinderen kan dit een expeditie zijn naar het verleden, voor anderen is het een ontdekkingstocht naar de betekenis van leven. Een bezoek aan Museumpark Orientalis zet in ieder geval aan tot denken. Over de overeenkomsten en verschillen tussen culturen, tradities en religies, over mensbeelden en levenslessen én over jezelf te midden van deze wereld. En natuurlijk zijn er verschillende activiteiten die een bezoek extra de moeite waard maken.
Museumpark Orientalis ligt in een mooi groen bosgebied. Je wandelt door een park van maar liefst 30 hectare. Het unieke park heeft een rijke geschiedenis die meer dan een eeuw terug gaat. Hieraan dankt het park haar Rijksmonumenten, bijzondere gebouwen en objecten die het verhaal vertellen van verschillende religies. Kortom: je ontdekt op een leuke manier wat mensen beweegt, toen en nu.
Orientalis is in 2022 bepaalde periodes geopend voor individuele bezoeken. Voor groepen is het museumpark het hele jaar op aanvraag geopend.