Na ruim een kwart eeuw is Museum Geelvinck verhuisd op 30 juni 2017 van Amsterdam naar Zutphen. Vanaf voorjaar 2017 zal een belangrijk deel van de collectie te zien zijn in het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen. Tevens voert het museum gesprekken over een nieuwe locatie in de Amsterdamse grachtengordel. De huidige locatie, het Geelvinck Hinlopen Huis, was open voor het publiek tot en met 20 december 2015. De concertreeks wordt vanaf voorjaar 2016 op verschillende locaties voortgezet.

Kom naar het historische patriciërshuis “De Wildeman”
Achter de imposante klassieke gevel van dit nog uit de late middeleeuwen stammende huis, vindt u stijlvol ingerichte kamers die u doen terugdromen naar de wereld van twee eeuwen geleden.

Ontdek Beethoven
Ook als u nooit naar klassieke muziek luistert, is dit gewoon een leuke tentoonstelling met veel historische weetjes.
Nieuwsgierig om eens de toetsen te beroeren ? Er staat een piano gereed om het even uit te proberen, ook als u het nog nooit gespeeld heeft.

Bent u een liefhebber ?!
Dan zult u zien dat de collectie bestaat uit echte juweeltjes van piano’s uit de Nederlandse en Europese muziekgeschiedenis.
En als u geoefend speler bent, laten wij u graag uw gang gaan op een heuse 19e-eeuwse Collard & Collard vleugel om uw kunnen te tonen.

Schuilkapel
Diep weggestopt op de zolderverdieping van het achterhuis, bevindt zich een kleine Rooms Katholieke schuilkapel uit het begin van de 17e eeuw. Het vormt een stille herinnering aan de wijze waarop in vroeger eeuwen sociaal-maatschappelijk naar het geloof gekeken werd.

Deze zolderverdieping is alleen met een spiltrap te bereiken. Hier vindt u ook een groot aantal 18e en 19e eeuwse piano’s, die nog gerestaureerd moeten worden. Een paar keer per week kunt u de restauratoren daadwerkelijk aan het werk zien.

In het Geelvinck Muziek Museum vindt u een grote collectie historische piano’s in een sfeer die past bij de tijd waarin ze gemaakt zijn. Niet alleen om te bekijken maar ook om als geoefend speler eens te ervaren.