Het Klooster is omstreek 1995 bestemd als gemeentelijke expositieruimte voor professioneel werkende beeldende kunstenaars uit de regio. Met ingang van 2005 heeft de gemeente afspraken gemaakt met het Centrum beeldende Kunst Gelderland (CBKG) om Het Klooster samen met de kunstuitleen om te vormen tot een nieuw kleinschalig centrum voor beeldende kunst voor Tiel.

Tot begin medio 2010 organiseerde het Centrum voor Beeldende Kunst Gelderland (CBKG) exposities in Het Klooster. Toen duidelijk werd dat het CBKG zijn deuren moest sluiten, benaderde Gemeente Tiel de Gemeenschap Beeldende kunstenaars (GBK) met de vraag of zij een nieuwe expositiereeks wilde opzetten met professionele kunstenaars uit de GBK.

Coen Vernooij schreef het concept voor een tentoonstellingsreeks met steeds 2 kunstenaars. En zo ging  de 1e 2close op 5 november 2010 van start. 2close is een tweemaandelijkse tentoonstelling waarbij het werk van 2 kunstenaars iets te dicht bij elkaar wordt gebracht.

Dit ietwat ongemakkelijke, alsof iemand iets te dichtbij komt, heeft wel tot gevolg dat het werk meer met elkaar van doen krijgt en daardoor ook makkelijker te vergelijken is en een confrontatie of juist menging aangaat. Het gepast afstand houden en het werk de ruimte geven is hier niet aan de hand. Steeds richt Coen Vernooij (www.coenvernooij.nl) met de 2 andere exposanten de tentoonstelling in. Dat heeft tot nu toe geleid tot een aantal tentoonstellingen, die onder het kopje tentoonstellingen zijn terug te vinden.