Het Vijfde Seizoen is een kunstenaarsresidency in de psychiatrie. Professionele kunstenaars werken één seizoen in de context van de psychiatrie waarbij zij zich richten op een breed scala aan onderwerpen. De kunstprojecten van Het Vijfde Seizoen gaan over actuele onderwerpen binnen de ggz en vertellen het verhaal van mensen met een psychische ziekte.

Van 1998 tot 2020 was de residency van Het Vijfde Seizoen gehuisvest op het psychiatrisch instellingsterrein van Altrecht GGz in Den Dolder. Ieder seizoen werkte een andere kunstenaar in de residency. Zo bood Het Vijfde Seizoen kunstenaars de mogelijkheid om zich intensief te verdiepen in de psychiatrie.

Vanaf januari 2020 heeft Het Vijfde Seizoen haar intrek genomen in de tentoonstellingsruimte Beautiful Distress House op de NDSM-werf in Amsterdam. Van hieruit zetten wij onze activiteiten voort. Met haar activiteiten wil Het Vijfde Seizoen een bijdrage leveren aan destigmatisering en onderwerpen binnen de psychiatrie bespreekbaar te maken.

Het aanschaffen van een ticket voor een tijdslot is noodzakelijk. De kosten hiervoor bedragen €5,-. Dit kan via de website van Het Vijfde Seizoen.