Kom binnen in de mooist bewaarde Empire van Nederland! Museumhuis Barnaart is een haast on-Nederlands stadspaleis met koninklijke allure. Het imposante ontvangsthuis van Willem Philip Barnaart was één van de meest bijzondere bouwopdrachten van die tijd. Het herbergt het gaafst bewaarde empire interieur in Nederland. Het pronkvertrek is de ‘Gouden Salon’. De decoratie is buitengewoon rijk en heeft nog de originele afwerking uit 1805. Het werd ingericht volgens de laatste Franse mode. De meubelen met geheel verguld houtwerk waren een unicum in hun tijd. Het goud en paars van het interieur knalt je tegemoet.
Philip Barnaart ontving hier voorname gasten, zoals de eerste koning van Nederland, Lodewijk Napoleon, en de latere koning Willem II.

Kom op bezoek en voel je thuis! Neem een drankje aan de dinertafel, leg een kaartje in de Gouden Salon, en beleef hoe de familie Barnaart woonde en leefde. Wil je weten hoe het was om er als personeel te werken? Neem dan een kijkje in de keuken of duik met een lantaarn de voorraadkelder in. Kom jij langs? Huis Barnaart is één van de vele Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser. Zie museumhuizen.nl.