Stap binnen in het leven van de familie Sloëtjes.

Elke vrijdag en zaterdag ben je welkom aan de J.P. Coenstraat 80 in Hilversum.

Wanneer je over de drempel stapt van dit karakteristieke rijtjeshuis uit de wederopbouwperiode, een koopwoning uit 1955, treed je binnen in het leven van de familie Sloëtjes. Dat het huis nooit werd verbouwd is misschien opmerkelijk, maar dat echt alles in het huis nog aanwezig is en daarmee een heel gezinsleven documenteert, is uniek en heel bijzonder om in het echt te bekijken: voor velen een feest van herkenning!

Om je direct thuis te laten voelen, start je bezoek op de bank in de zitkamer. Hier bekijk je de de prachtige korte film die filmmaker Loes Janssen speciaal voor het huis gemaakt heeft. Maak kennis met het huis, de familie, en denk na over de vraag die dit huis als vanzelfsprekend stelt: waarom en hoe bewaren we onze spullen?

Het interieur geeft een bijzonder inkijkje in de wooncultuur van de jaren vijftig tot de jaren tachtig. De Sloëtjes waren behoudend en gooiden zelden spullen weg. Vrijwel alles is bewaard, van de meubelen en het serviesgoed tot de bakelieten telefoon in de gang, het petroleumstelletje in de keuken, het ‘Balatum’ (zeil) op de vloer, het behang van Rath en Doodeheefver en het speelgoed van zoon Henk. Maar ook brieven, foto’s, bonnetjes en souvenirs zijn bewaard.
Zelfs de tuin die direct na de bouw is aangelegd is nooit meer wezenlijk veranderd; het gazon, de flagstone tegels, de struiken en ligusterhagen in de achtertuin, alles ligt er nog hetzelfde bij.

Nu is het tijd om het huis zelf te ontdekken. Kies een van de vijf speciale tours en maak je eigen reis door Huis Sloëtjes.

Let op, een bezoek aan Huis Sloëtjes begint altijd op het hele uur, dit in verband met de speciale tour die precies op het hele uur begint.

Beeld: Arjan Bronkhorst