In het gezichtsbepalend pand aan de Harlingerweg 45 -voorheen een tramstation- presenteren wij doorlopend, van woensdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur hedendaagse Kunst. De ‘KunstKamer Franeker’ is net iets anders dan een galerie. Het is een ruimte waarin de voor-, midden- en achterkamer in elkaar overlopen in een huiselijke setting. Wij volgen al jaren diverse kunstenaars en ontwerpers die wij waarderen en wij zoeken ook steeds naar nieuw talent . . . zo blijft Kunst en Cultuur oneindig met de mens in de tijd verbonden.
De ‘KunstKamer Franeker’ biedt meer dan alleen het exposeren van Kunst. Bij ons bent u altijd welkom voor een praatje of voor een advies. Wij denken mee tijdens de inrichting van uw woning of bedrijf en adviseren u inzake de plaats van Kunst daarin. We overwegen het organiseren van kleinschalige bijzondere kamerconcerten, presentaties of lezingen. Zo denken wij ook na over het bieden van de gelegenheid voor een rustige en sfeervolle flexplek. Wij kunnen u zoveel mogelijk als rechterhand daarbij onze service verlenen.
In samenwerking met kunstenaars en designers hebben wij verschillende kunstproeverijen in onze KunstKamer. Wij staan bekend om onze combi-presentatie van 2D- en 3D objecten. Wij vertellen graag over Kunst en dat doen wij ook aan jongeren. De wereld van Kunst is een levenslange ontdekkingsreis en het beste wat je kunt doen is om er zo vroeg mee in aanraking te komen. Op onze eigen wijze leren wij vanuit de KunstKamer te kijken naar Kunst. Zoals u al leest blijven wij vanuit de ‘KunstKamer Franeker’ steeds in beweging met het ontwikkelen van passende activiteiten.