Maak kennis met het Korps Mariniers, een elite-eenheid die al bestaat sinds 1665. Net als het mariniersleven zelf is het museum stoer, uitdagend, spannend en afwisselend.

Zeesoldaten
Mariniers zijn zeesoldaten, ingezet op de grens van land en water. Ze voeren speciale missies uit over de hele wereld. Dit zie je terug in hun wapenspreuk Qua patet orbis: Zo wijd de wereld strekt.

Meidagen 1940
Speciale aandacht is er in het museum voor de Meidagen van 1940. In interactieve presentaties krijg je een inkijkje in de rol van de mariniers in de verdediging van de stad voorafgaand aan het allesvernietigende bombardement op 14 mei 1940.

Zelf in actie
Kom je liever zelf in actie? Dat kan volop in het Mariniersmuseum. In de experience Mariniers op missie kom je erachter waarom mariniers ook in de meest extreme omstandigheden moeten kunnen samenwerken. Stel je team samen en ga zelf op een avontuurlijke missie. Tijdens de schoolvakantie is er altijd een vakantieprogramma en met regelmaat een nieuwe wisselende tentoonstelling.
In de vakantie op maandag ook geopend.

Al jaren achter elkaar beloont met de Museumkaart ‘Kidsproof Award’ en het ‘Leukste uitje van Zuid Holland’ door de ANWB