Wie Hasselt zegt, zegt smaak: een voorliefde voor eten en drinken, maar ook een uitstekende kledingsmaak. Met een collectie van ongeveer 18.000 kledingstukken en accessoires vertelt Modemuseum Hasselt je boeiende verhalen over de westerse mode van 1750 tot vandaag.
Verwacht geen vaste permanente presentatie, maar twee spraakmakende tentoonstellingen per jaar die putten uit de eigen collectie of aangevuld worden met betekenisvolle bruiklenen uit binnen- en buitenland. De expo’s snijden maatschappelijke thema’s aan en bieden nieuwe perspectieven op kleding, jezelf en de wereld. Ontdek zowel historische pareltjes van anonieme makers, als iconische stukken van klinkende namen zoals Paul Poiret, Elsa Schiaparelli, Christian Dior en Yves Saint Laurent. Ook de Belgische ontwerpers met Limburgse roots en internationale uitstraling zoals Martin Margiela en Raf Simons krijgen bijzondere
aandacht. Ga je op stap met kinderen? Dankzij een actief gezinsparcours en leerrijke activiteiten verbindt het museum mode met jouw gezin.

In het sfeervolle architecturaal decor van het voormalige Grauwzustersklooster verrast het museum je telkens weer met tentoonstellingen die naar meer smaken zoals Wonder Women (2019), SMUK (2019), Activewear (2021), DressUndress (2022), Bags: Inside Out (2023) en tot slot, de laatste nieuwe expo We Need to Talk about Fashion (2023).