Van harte welkom in Museum Klok & Peel. In Asten worden al meer dan een eeuw klokken gemaakt. Het museum behoort volgens de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’ al jaren tot een van de leukste uitjes van de provincie. Kinderen hebben het museum zelfs wederom verkozen tot ‘Kidsproof museum’.
Het museum toont de grootste collectie luidklokken en klokkenspellen ter wereld. In een tijdlijn volgt u thema’s vanaf de oorsprong en het luiden van de klok tot en met het gieten en stemmen. In de grote zaal staan de ‘Klokken van de wereld’ opgesteld en op het binnenplein een replica van de grote klok van de Notre-Dame. Zelf een klok luiden, bekijken waar de klepel hangt en spelen op een beiaard wordt een nieuwe belevenis.
Bij de afdeling ‘De Peel aan Zee’ ziet u in een bijzondere tijdslijn hoe de Peel zich ontwikkeld heeft bij veranderende omstandigheden. Waan u op de bodem van een oerzee, bewonder de oeros, het mammoetskelet en diverse andere fossielen.
Dwaal door de thematuinen of geniet ervan onder het genot van een drankje vanaf het café-terras. Tijd over? Bij het museum starten ook diverse wandel- en fietsroutes.