Het Museum L neemt zijn bezoekers graag mee op sleeptouw doorheen het buitengewoon rijke erfgoed van de UCLouvain. Maak kennis met de sterk uiteenlopende collecties en reis mee door eeuwen van creatie en uitvinding.

Het iconische gebouw van Belgisch ontwerp telt zes permanente tentoonstellingsverdiepingen en nodigt zijn bezoekers uit om kunstwerken en objecten te ontdekken van alle tijden en uit alle hoeken van de wereld. Van werken van beroemde artiesten (als Goya, Magritte, Miró en Delvaux) tot natuurhistorische specimens, archeologische vondsten en wetenschappelijkeuitvindingen. Een rijke verscheidenheid aan kenniswerelden samengebracht op één unieke locatie.

Drie labs in het permanente tentoonstellingsaanbod scheppen de gelegenheid om thema’s als gravures, beeldhouwkunst en kleur spelenderwijs te ontdekken, te doorgronden en zelf de handen uit de mouwen te steken.

Een sereen en inspirerend kader

Treed binnen in een wereld waar de ontdekkingszin de vrije loop krijgt, die de nieuwsgierigheid prikkelt en de creativiteit stimuleert. Met het gezin, in groep, alleen of onder vrienden. Een bezoek in het teken van verwondering, leergierigheid, creativiteit of – eenvoudigweg – ontspanning.

Een museum om te beleven

Tentoonstellingen, rondleidingen, conferenties, concerten, avondopeningen, creatieve workshops, gezinsdagen, verjaardagsfeestjes… Het Musée L biedt een waaier aan ervaringen om het museum anders te beleven!