Als bezoeker van Museum STAAL beleef je het landschap, de geschiedenis en de cultuur van de Achterhoek. Dichter en landbouwkundige A.C.W. Staring (1767-1840) hield van deze streek. In zijn voetsporen laten we zien hoe mooi, veelzijdig en gastvrij de Achterhoek is. Luister naar muziek in de salon en beleef de seizoenen schommelend bij de Staringkoepel, een prachtige theekoepel aan rivier de Berkel. Geniet ook van de mooie beelden van kasteel de Wildenborch, waar de familie Staring nog altijd woont. En ontdek de vogeltjes die in de stamboom komen rusten. Dit alles behoort tot de vaste inrichting van Museum STAAL.
Naast deze vaste tentoonstelling is er ook altijd een wisseltentoonstelling, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Boeren, heksen en honden waren al eens het thema van een wisseltentoonstelling. Er volgen nog veel meer leuke en interessante onderwerpen met altijd een link naar Almen, de Achterhoek of Staring. Museum STAAL verbindt op een verrassende manier het verleden met het heden en is helemaal van nu.
In de Museumwinkel vindt u leuke geschenken en mooie wandel- en fietstochten. In de leeshoek met bibliotheek staat gratis koffie en thee klaar. En voor de kinderen is er de kinderzolder en het Koffertje van Staring voor een reis door het museum.