Het Nationaal Glasmuseum bestaat uit twee locaties: de glasblazerij en het glasmuseum. In twee statige villa’s aan het riviertje de Linge in Leerdam bevindt zich de museumlocatie van het Nationaal Glasmuseum. Op deze sfeervolle plek maakt u kennis met glas in al haar facetten.
In wisselende tentoonstellingen ziet u historisch glas, hedendaagse kunst en design. Bij de vaste collectie, die permanent te zien is, ligt de nadruk op 20 en 21ste eeuwse topstukken zoals het bekende Gildeglas van A.D. Copier.
Met bijna 10.000 objecten is het dé glazen schatkamer van Nederland! Uniek aan het Nationaal Glasmuseum is de authentieke glasblazerij, gelegen in het oude centrum van Leerdam. Vanaf de tribune ziet u hoe de glasblazers heet, vloeibaar glas omtoveren tot de prachtigste (kunst)voorwerpen. De glasblazerij is een creatief laboratorium, waar kunstenaars en ontwerpers in samenwerking met onze glasblazers, experimenteren met glas. Daardoor ontstaan de meest onverwachte en bijzondere creaties. De hele dag door kunt u hiervan genieten.

Let op: de genoemde tarieven zijn uitsluitend van toepassing bij bezoek aan de museumlocatie. Wanneer u een bezoek wilt brengen aan beide locaties of uitsluitend aan de glasblazerij, is een ander tarief van toepassing. Bezoek aan uitsluitend de glasblazerij is € 9,-. Bij bezoek aan museum én glasblazerij is er een combitarief van toepassing (€ 16,-).