Nieuwe Vide is een kunstpodium en broedplaats, en is ontstaan uit de kraakbeweging. Tijdens tentoonstellingsperiodes zijn wij geopend van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00u.

Vandaag de dag bouwen we voort op de activistische idealen en DIY-mentaliteit die aan de basis lagen van onze instelling. Vanuit deze wortels zoeken we constant naar manieren om kunst en maatschappij met elkaar te verbinden, met als kloppend hart onze community in de broedplaats. We zijn verbonden met elkaar door kunst, maar ook door eten en gezelligheid.
We verbinden op een laagdrempelige manier de onderwerpen en theorieën die ons inspireren met het alledaagse en herkenbare. We werken vanuit de overtuiging dat kunst ons kan helpen om na te denken over nieuwe manieren om de wereld te bekijken en in te richten. Graag gaan we zelfs nog een stap verder dan hierover nadenken, en proberen we de ideeën die we bespreken ook dagelijks in de praktijk te brengen. We verzetten ons tegen de patriarchale norm die in onze maatschappij nog steeds leidend is, en stellen in plaats daarvan collectiviteit, waardering, zorg, overleg en emotie centraal. Daarbij haken we aan op actuele onderwerpen, zoals kapitalisme, feminisme en digitale cultuur, en zijn we niet bang om mee te veranderen met de tijd.
Nieuwe Vide staat met twee benen op de grond en richt haar blik op de toekomst.