No Limits! Art Castle is de eerste kunstruimte in Nederland die staat voor een kunstwereld zonder grenzen. Geen grenzen tussen zogenaamde ‘outsider’ kunstenaars en de rest van de kunstwereld, niet tussen kunst en design, niet tussen dag- en nachtcultuur of fantasie en werkelijkheid. Hier kun je kunst kijken en kopen. En daarnaast is het dus een kasteel.

De ruimte staat in het nieuwe Sexyland World, aan het IJ in Amsterdam Noord. Van woensdag tot en met zondag kun je binnenlopen. No Limits! Art Castle is in het weekend tot middernacht open. Er is altijd een host aanwezig die je meer kan vertellen over de achtergrond van de kunst en de makers.

De meeste tentoonstellingen die hier te zien zijn hebben we zelf opgezet door geschoolde kunstenaars te koppelen aan talentvolle niet-geschoolde kunstenaars. Wij focussen op kunstenaars die buiten de hokjes denken. Bijvoorbeeld neurodiverse kunstenaars, queer kunstenaars en activistische kunstenaars. Zelfs succesvolle, witte cis kunstenaars met een unieke kijk op de wereld en originele geest zijn hier welkom.

Eerder werkten Desmond Tjon A Koy en Regilio Benjamin samen met kledingmerk Patta, maakten Jan Hoek en Bruin Parry samen kunst en onderbroeken en creëerden Bas Kosters en Ayse Somuncu een kleurrijke snoepjeswereld in the name of art.

Beeld: No Limits! Art Castle locatiefoto, caecilia