Zandsculpturen in Elburg; een tentoonstelling die uniek is in de wereld.

Zandverhalen

Zandverhalen brengt Bijbelverhalen – vermengd met actualiteit – zo in beeld dat oude geschiedenissen weer springlevend worden. De verhalen zijn een prachtige beleving voor bezoekers die zijn opgegroeid met de vertellingen, als ook voor hen die ze nog niet kennen.

Kijk naar beelden die je nog nooit hebt gezien, en ontdek verhalen die eeuwenoud zijn, maar nu in zand opnieuw gaan leven. Machtige farao’s en levensechte olifanten imponeren op indrukwekkende wijze. Zie hoe gebeeldhouwde Bijbelse personages hardop lijken te spreken.

De zandsculpturen worden geflankeerd door eeuwenoude olijfbomen, oude botters, metershoge sluisdeuren, originele deuren uit het Midden-Oosten en prachtige smeedijzeren hekken. De verbinding tussen kunst, cultuur en Bijbelverhalen vormt een unieke belevenis voor jong en oud.

Een museum gemaakt uit 100% gerecyclede materialen

Zandverhalen is gevestigd in de oude, historische blikfabriek in Elburg, en omgetoverd tot een museum met beeldhouwwerken op het hoogste niveau. Het terrein van 16.000 vierkante meter oppervlakte en 9.000 vierkante meter aan hallen is ingericht als een volledig circulair museum en bestaat alleen uit gerecycled materiaal. Op deze bijzondere plek wordt de geschiedenis van Europa, botters en Bijbelverhalen getoond in zandsculpturen gemaakt van zo’n 4.000 kubieke meter gerecycled zand uit het Markermeer.

De grootte van de hallen, de onwaarschijnlijke hoeveelheid zand en de rijke fantasie van de bouwers maken van Zandverhalen een overweldigende ervaring waardoor menig bezoeker vaker terugkeert.