De grote internationale Kinderbiënnale 2024, vol met kleurrijke kunstwerken van Nederland tot aan Singapore, begint weer op zaterdag 9 maart!

Kom jij ook opnieuw kijken, doen en verwonderen?

Grote interactieve kunsttentoonstelling

Ook dit jaar is er veel diversiteit aan kunstenaars uit binnen- en buitenland te zien bij de Kinderbiënnale. De Nederlandse kunstenaars die hun werken komen presenteren zijn Carolien Adriaansche, Sanne Boekel, Florentijn Hofman, Jelle Mastenbroek, Florien Riezebos, Hedy Tjin, Studio Toer en Stefan Venbroek. Er wordt ook werk van kunstenaars uit andere delen van de wereld getoond. Installaties van Isabel en Alfredo Aquilizan uit de Filipijnen en Wang Ruobing uit Singapore zijn te bewonderen in het museum. Hun kunstwerken waren tijdens de Children’s Biennale in Singapore ook te zien, waar het idee voor een Kinderbiënnale oorspronkelijk vandaan komt.

De Kinderbiënnale wordt gemaakt door kunstenaars in samenwerking met kinderen, maar is leuk voor iedereen. Het daagt je uit om te reageren op kunst, er doorheen te wandelen, aan te bouwen of er een interactie mee aan te gaan.

A Better Place

De Kinderbiënnale in 2021-2022 was een groot succes en is terug voor een tweede editie. Het thema van deze tweede Kinderbiënnale is A Better Place. De meeste kunstenaars maken speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk. Deze werken komen niet alleen aan de muur te hangen, maar zijn zaalvullende installaties waar mensen op of in kunnen, mee kunnen spelen of aan kunnen bouwen. Alle kunstwerken zijn geïnspireerd op het thema en zetten je aan het denken over een betere, ideale wereld.

Een biënnale, wat is dat?

Een biënnale is een tentoonstelling of kunstmanifestatie die elke twee jaar gehouden wordt.
Het Groninger Museum organiseerde als eerste museum in Nederland een Kinderbiënnale: een grote tweejaarlijkse interactieve kunsttentoonstelling door kinderen. Bijzonder is dat kinderen actief betrokken werden betrokken bij alles wat bij een tentoonstelling in een museum komt kijken.

De Kinderbiënnale is tot stand gekomen in samenwerking met National Gallery in Singapore, basisscholen uit Groningen en regionale partners en is weer te zien van 9 maart tot en met 3 november 2024 in het Groninger Museum.

Beeld: Kinderbiënnale 2021-2022, foto gemaakt door Siese Veenstra