De tentoonstelling We Are All Entangled toont de surreële, absurdistische en poëtische wereld van de Rotterdamse kunstenaar Silvia B. In Weert zijn beelden te zien waarin menselijke figuren naadloos vergroeien met boomstronken, takken en plantenwortels.

Sinds de jaren negentig is Silvia B. landelijk bekend met haar perfect afgewerkte figuratieve sculpturen. Ze bouwt haar beelden op uit bestaande voorwerpen en objecten. Paspoppen, opgezette dieren, protheses, natuurlijk materiaal, nepwimpers en kleding worden door de kunstenaar bijeengebracht. Hierdoor ontstaan absurdistische beelden en installaties met vaak een grote aantrekkingskracht.

VERBONDENHEID MET DE NATUUR
Silvia B. laat in deze nieuwste beeldenserie de naakte huid van jongvolwassenen naadloos vergroeien met ontschorste boomstronken, takken en plantenwortels. Op geheel eigen wijze verbeeldt de kunstenaar zowel de vreugde als het drama van het menselijk leven op aarde. De nieuwe beeldenserie Entanglement toont de onlosmakelijke verbondenheid tussen mens en natuur, terwijl tegelijkertijd menselijk handelen het klimaat en de natuur op grote schaal heeft beïnvloed, met een onzekere toekomst tot gevolg.

GASTKUNSTENAARS
Voor deze tentoonstelling nodigt Silvia B. vier bevriende kunstenaars uit om samen met haar te exposeren. Naast haar eigen beelden, is ook werk te zien van Lidy Jacobs, Jochem Rotteveel, Rob Bouwman en Anya Janssen. In de tentoonstellingszalen ontstaan daardoor bijzondere verbindingen, waarbij thema’s centraal staan zoals sensualiteit, levenslust, vrijheidsdrang, verleiding, transitie, dood en leven.