Sinds 1960 kunnen mensen het Achterhuis waar Anne Frank ondergedoken zat met eigen ogen bekijken. Het Anne Frank Huis biedt zo een ervaring van de geschiedenis van Anne Frank op de plek zelf. Uniek onderdeel van het Anne Frank Huis is het pand Prinsengracht 263. Hier zat Anne samen met de andere onderduikers verborgen in het Achterhuis. De kamers in het Achterhuis zijn leeg, want de meubels zijn meteen na de arrestatie weggehaald. Wel zijn er documenten en voorwerpen van de acht onderduikers te zien. Het voorhuis was het voormalige kantoor van Otto Frank en de werkplek van de helpers. Het verhaal van Anne Frank wordt hier verteld aan de hand van citaten uit het dagboek.

Drie korte films plaatsen het verhaal in zijn historische context. In het voorhuis kunt u verder originele voorwerpen, documenten en foto’s bekijken. Het oude pand aan de Prinsengracht 265, naast het voormalige kantoor van Otto Frank, is gerenoveerd. Hier wordt informatie gegeven over het dagboek en de betekenis ervan. De originele dagboeken en geschriften van Anne Frank worden permanent getoond. In de nieuwbouw van het museum is de tentoonstelling Free2choose en een wisseltentoonstelling te zien. Er is een zaal voor de ontvangst van schoolgroepen, een boekwinkel en een museumcafé.

Openingstijden: 1 april tot en met 31 oktober Elke dag geopend van 9.00 – 22.00 uur. 1 november tot en met 31 maart Elke dag geopend van 9.00 – 19.00 uur (op zaterdagen tot 21.00 uur).