Artipico Art Gallery ligt aan de Grote Markt, met diverse horecagelegenheden zoals de bekende Brasserie Stadhuis.

Verdeeld over 2 panden biedt Galerie Artipico een ruime collectie kunstwerken. U kunt bij Galerie Artipico kunst kopen, maar ook kunst huren. Ook bieden wij een Kunstkoopregeling, waarbij u het koopbedrag in termijnen kunt spreiden.

Galerie Artipico werkt met zowel bekende kunstenaars als beginnende kunstenaars. Beginnende kunstenaars worden begeleid op juridisch en fiscaal gebied, een van de specialiteiten van Galerie Artipico

Galerie Artipico in het historische Schiedam verkoopt en verhuurt kunst aan particulieren en bedrijven. De galerie is gevestigd in een monumentaal pand uit 1650. Eigenaar Edwin Voûte is altijd bezig geweest met kunst. Hij groeide er mee op en tijdens zijn studie Rechten verdiende hij geld door huis aan huis schilderijen uit zijn eigen kunstcollectie en ook zijn eigen schilderijen te verkopen. Zelf verzamelt hij met veel passie al meer dan 25 jaar kunst.

Door kunstliefhebbers, voor kunstliefhebbers

Kunst, verzameld met passie
Van klassieke tot moderne werken, met schilderijen, fotografie en beelden is de kunstcollectie van Artipico zeer uitgebreid. Edwin Voûte handhaaft in zijn galerie echter wel een bepaalde lijn: “We verkopen en verhuren wat wij mooi, spannend en luxe vinden en waar we zelf een goed gevoel bij hebben. Soms raak ik zelfs verliefd op een werk en grijpt het me wanneer het de galerie verlaat, maar het geeft een geweldig gevoel als de klant heel tevreden is. Wij als kunstliefhebbers trekken andere kunstliefhebbers aan. Klanten zijn dan ook vaak onder de indruk van de diversiteit van onze collectie.” De collectie blijft telkens in beweging en wordt regelmatig aangevuld met werken van internationale kunstenaars. Artipico exposeert ook in het buitenland, zoals in Qatar en in Dubai en Abu Dhabi. De kunstgalerie zoekt het tevens dichter bij huis en verkoopt fotografie van de bekende fashion fotograaf Herman van Gestel.

Service, service, service
Uiteraard bent u van harte welkom om Artipico te bezoeken tijdens de openingstijden of op afspraak op een moment dat het u goed uitkomt. Tevens kunt u via www.artipico.com de gehele collectie online bekijken en bestellen. Bij interesse kan een kunstwerk gedurende 2 weken kosteloos en geheel vrijblijvend aan huis of kantoor worden bezichtigd in de Benelux. Ook wanneer u advies wilt over kunst, in combinatie met uw interieur, of over de plek waar u een werk wilt plaatsen dan komt Artipico graag bij u langs. Middels een kunstkoop regeling is gespreide en renteloze betaling van uw aanschaf mogelijk. Over smaak valt niet te twisten, dus indien u iemand wilt verrassen met kunst en u wilt het zekere voor het onzekere nemen dan biedt Artipico’s KunstCadeaubon ongetwijfeld uitkomst