Museum gesloten, gebouw en archief blijven open

Ons museum is op dit moment gesloten voor een grootse verbouwing. We verwachten medio 2022 weer open te gaan met ons volledig nieuwe, state of the art mediamuseum!
Beeld en Geluid blijft tijdens de bouw van het nieuwe museum gewoon toegankelijk als archief, evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Voor vragen hierover of het boeken van een evenement, arrangement of onderwijsactiviteit kun je contact met ons opnemen.

Beeld en Geluid is hét instituut voor mediacultuur. We laten van alles zien over de wereld van de media: van de rijke geschiedenis tot actuele ontwikkelingen en mediafenomenen. Alles over mens, media en maatschappij vind je hier. Vanuit een grote mediacollectie is er een mediamuseum, een uitgebreide (culturele) programmering voor jong en oud en een breed onderwijsaanbod over mediawijsheid.

In het museum ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag. BN’ers leiden je virtueel rond in de verschillende paviljoenen: kleine tentoonstellingen met elk een eigen thema. Stap in de schoenen van een maker, ontdek hoe invloedrijk media zijn en kijk terug op de Nederlandse mediageschiedenis. Stap als presentator door de Showdeur, speel in een achtervolgingsscène uit Flikken Maastricht of doe een optreden op het TopPop-podium in de POPstudio. Jij bent de ster in Beeld en Geluid! Plof ook neer in de Media Lounge en kijk en beluister 20.000 uur film, televisie en radio uit de collectie van Beeld en Geluid. In Kijkbuiskinderen kom je jeugdtelevisie voor alle generaties tegen en sta je zelfs oog in oog met de échte Meneer de Uil. Van de allerkleinsten die op avontuur gaan in Media Ukkie Land tot zij die zich de eerste televisie nog herinneren: hier ben je uren zoet.

Naast het museum heeft Beeld en Geluid een uitgebreide culturele agenda. Denk hierbij aan verrijkende colleges, talkshows en lezingen over (recente) mediaontwikkelingen en wereldgebeurtenissen. Ook zijn er interactieve (media)workshops en groepsbezoeken mogelijk voor jong en oud. Kijk op www.beeldengeluid.nl/agenda voor meer informatie of geef gerust een belletje.