Beeldentuin Clingenbosch ligt op het gelijknamige landgoed, op steenworp afstand van museum Voorlinden. Hier zijn meer dan zestig werken van nationale en internationale kunstenaars te bewonderen, waaronder Henry Moore, Sol LeWitt, Antony Gormley, Carel Visser, Armando en Atelier Van Lieshout. De plaatsing van de beelden wordt vaak in samenspraak met de betrokken kunstenaar bepaald. Daardoor spelen de kunstwerken zo veel mogelijk in op de omliggende natuur van het afwisselende landgoed. Door de jaren heen blijft de beeldentuin zich verder ontwikkelen met nieuwe aanwinsten, die vaak in opdracht zijn gemaakt. Zo creëerde de Vlaamse kunstenaar Berlinde De Bruyckere voor beeldentuin Clingenbosch haar eerste permanente buitenbeeld.

De beeldentuin is alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids. Van mei tot en met oktober worden rondleidingen georganiseerd op donderdagmiddagen van 15.00 uur tot 18.00. Let op: tickets kunnen alleen online besteld worden, en niet aan de kassa worden gekocht. 

Beeld: Henry Moore, Large Four Piece Reclining Figure (1972 – 1973), © The Henry Moore Foundation. All Rights Reserved, DACS c/o Pictoright Amsterdam 2022