De Bastei vertelt het verhaal van de rivier. Hier, aan de Waal en in de oudste stad van Nederland, raak je het verleden aan, ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied en ga je aan de slag in de Bastei Academie. Leuk en leerzaam voor grote en kleine onderzoekers!
Ontdek
De Bastei vormt de poort tussen stad en natuur. In ons gratis toegankelijk informatiecentrum zijn wandel- en fietsroutes verkrijgbaar waarmee je vanuit het museum zó het natuurgebied de Gelderse Poort kunt intrekken. In onze mini-expositie staat elke maand staat een ander dier uit het rivierengebied in de spotlights. Ook de Spiegelwaal, één van de grootste hoogwaterveiligheidsprojecten van Nederland, ligt op loopafstand van De Bastei. Onze medewerkers vertellen je wat er te beleven is en helpen je de cultuurhistorische hoogtepunten en de bijzondere plekjes van de riviernatuur te ontdekken.
Horeca
In het Bastei Restaurant van DROOM! kun je heerlijk ontspannen op het terras met een geweldig uitzicht op de rivier. Kijk uit over de historische haven, de drie grote bruggen van Nijmegen, het unieke Rivierenpark, één van de drukst bevaren rivieren van Europa en nog veel meer! Durf jij de glazen Arkel-erker op te gaan voor een nóg beter uitkijkpunt?