In het Flower Art Museum staat de verbeelding van bloemen, planten en natuur in de hedendaagse kunst centraal. Het museum is gevestigd op een bijzondere locatie in ‘bloemenhoofdstad’ Aalsmeer.
Weinig thema’s in de kunst bestrijken zo’n breed scala en inspireren zoveel uiteenlopende kunstenaars als de bloem. Symbool van schoonheid en vergankelijkheid, van leven en dood, van liefde en vrijheid. Bloemen en planten zijn in de kunst alomtegenwoordig.
Het Flower Art Museum is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van kunst geïnspireerd op bloemen en planten. Elk kwartaal zijn er nieuwe tentoonstellingen te zien met werk van hedendaagse topkunstenaars uit Nederland en het buitenland. Het museum is sinds juli 2018 open en is gevestigd in de voormalige waterkelder van Aalsmeer, recht tegenover de monumentale watertoren aan de Westeinderplassen. Met een binnenruimte van 1.000 vierkanter meter en een ruime beeldentuin op het dak is er veel te zien. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig.