Galerie Oisterwijk bevindt zich in een sfeervol pandje uit 1910 in het centrum van Oisterwijk, bij het station. Er is aan de straatzijde een aangenaam ogende ruimte waar schilderijen en beelden geëxposeerd worden. De galerie geeft een uitstraling van kunst in al zijn facetten.

Over de kunstenaars en hun werk. Zie ook de website

Jolanda van Iersel, “wat we zien, is niet hetgeen we zien, maar hetgeen we zijn”(Frenando Pessoa). “Verbinden is het centraal thema in mijn werk”.  Levens uit verschillende tijdsperiodes komen bij elkaar in één beeld. Wortel die door de tijdheen reiken,………….

Harrie Gerritz (1940) “Kunstenaar zijn betekent dat je van de morgen tot de nacht, van de lente tot de winter met je werk bezig bent als drijfveer van het bestaan. Ik wacht niet op inspiratie……….” (ook nu in kasteel Wijchen een overzicht expositie )

Marjan Smit (1958) is graficus en werkt al 20 jaar als glaskunstenaar. Zij combineert meerdere glastechnieken. Een spannende grens tussen figuratief en expressionistisch “je herkent inktvisjes, zeepaardjes, druiven(..) meeuwen en je”…………….

De Galerie heeft wisselende exposities van moderne en hedendaagse kunst zoals schilderijen van Sybille Will, bronzen sculpturen van Wilna van den Heuvel en werken van andere kunstenaars zoals litho’s, etsen en tekeningen. Tevens is werk uit de Cobra periode aanwezig en vroege etsen van Anton Heyboer (1957 tot 1974). Antiquarische boeken zijn onderdeel van vele exposities. Zie ook onze website en afspraken maken kan altijd.