Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Het kasteel kan worden bezocht, in de omgeving kan worden gewandeld en gefietst.

Authentiek
Dankzij bruiklenen, schenkingen en legaten is het kasteel zelf authentiek 18e-eeuws ingericht. Met schilderijen, porselein, meubels en andere gebruiksvoorwerpen die honderd jaar geleden ook in Cannenburch stonden. Tot de topstukken behoort de doopbeker van Elbert van Isendoorn uit 1601, gemaakt uit een in zilver gevatte kokosnoot. Opvallend is het groot aantal 17e-eeuwse en 18e-eeuwse familieportretten. De eetkamer heeft een 17e-eeuws balkenplafond dat met wolken en vogels beschilderd is. In de aangrenzende slaapkamer valt een 18e-eeuwse beddennis op, met een bijpassend ledikant.

Verleden beleven
Cannenburch bezoeken is meer dan alleen het kasteel bekijken. Op het terrein staat ook een zogenaamd bouwhuis. Hier ziet u hoe het personeel van Cannenburch leefde, bekijkt u de 19e-eeuwse woning van de rentmeester en de kasteelboerderij. Ook is hier de kasteelwinkel gehuisvest.

Kasteel, bouwhuis en ook het park zijn zelfstandig te bezoeken met een audiotour. Rondleidingen onder leiding van een gids worden op aanvraag gegeven.