Museum Ravenstein gelegen in hartje Ravenstein biedt u de meest veelzijdige exposities aan op het gebied van design en fashion. Met een roulerend programma van exposanten, is Museum Ravenstein in staat om elk kwartaal een verrassend en verfrissende collectie aan u te kunnen presenteren.

Jarenlang is Ravenstein wereldwijd een begrip in het exposeren van de meest veelzijdige vlakglas en emaillekunst collecties. Deze collecties zijn door de jaren heen verzameld door investeerders en kunstliefhebbers en zijn altijd in goede staat opgeslagen en bewaard. Nu zijn alle items samengevoegd in een prachtige presentatie, klaar om u de geschiedenis en achtergrond over emaille en glas te kunnen vertellen en laten zien.

Het Museum is sinds 2017 naast het exposeren van vlakglas en emaillekunst zich meer gaan verdiepen in andere soorten kunstcollecties. Zo zijn er diverse samenwerkingen ontstaan met kunstenaars en designers uit de modebranche om een groter publiek en bezoekersaantal te kunnen genereren in het Museum. Na de stormloop tijdens deze vernieuwende exposities heeft het Museum besloten verder te gaan met een variërend programma naast de vaste collectie waar wij vooral bekend om staan. Ravenstein heeft in het verleden succes geboekt door interessante samenwerkingen met populaire trendsetters in fashion zoals Seth Miral en Katy Dawson.

Doordat de expositie verdeeld is in totaal 6 verschillende ruimtes, blijven de collecties voor u overzichtelijk en gemakkelijk te betreden. Alle ruimtes zijn ingedeeld met de emaille en vlakglas kunst, waarvan 1 speciaal gereserveerd is voor onze speciale exposant. Via de aangegeven wandelroute hebben wij ervoor kunnen zorgen dat u niets hoeft te missen en altijd de goede weg op loopt. Op de bordjes bij elke ingang van een ruimte vindt u een globale samenvatting van elk unieke expositie.

Beeld: website Museum Ravenstein