Museum Slager is een bijzonder museum. U krijgt als bezoeker een uniek inkijkje in het leven en werk van een schildersfamilie; de familie Slager in ‘s-Hertogenbosch. Met acht schilders ziet u een interessante ontwikkeling in de schilderkunst gedurende drie generaties. En niet te vergeten, een boeiend beeld van het culturele en sociale leven in ‘s-Hertogenbosch tussen 1840 tot einde van de 20ste eeuw.
Het museum bestaat uit vier samengevoegde panden. Met de timpanen boven de vensters vertoont de architectuur van het pand kenmerken van de neo-renaissance. “Choor” in de straatnaam verwijst naar het priesterkoor van de nabijgelegen Sint Janskathedraal.
Wat begint met de erfenis van de kunstwerken binnen de familie, groeit in ruim veertig jaar uit tot een prachtige veelzijdige collectie. Vanuit een eigen depot met een diversiteit aan werken is er steeds een dynamische en afwisselende expositie mogelijk. Museum Slager blijft daardoor altijd interessant om te bezoeken. Zeker omdat er driemaal per jaar bijzondere wisselexposities op het gebied van realistische kunst te zien zijn. “”