Tentoonstellingen aanmelden

Museum Slager mk

's-Hertogenbosch, Nederland

De bezoeker van Museum Slager krijgt een boeiend beeld van het culturele en sociale leven in de Brabantse hoofdstad van de tweede helft van de 19de eeuw tot eind 20ste eeuw. Drie generaties van de kunstenaarsfamilie Slager vormen de kern van het museum.
De grondlegger van de schildersfamilie is Petrus Marinus (P.M.) Slager. Zijn vier kinderen Piet, Frans, Jeannette en Corry treden in zijn voetsporen. De twee schoondochters Suze Velsen en Marie van Gilse voegen zich met eigen kunstwerken bij deze familie. En Tom, kleinzoon van Petrus Marinus, vertegenwoordigt de derde generatie.
De schilders van deze familie hebben een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de Brabantse schilderkunst, in het bijzonder tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw.
Dankzij de enorme inzet van Hein Bergé en Suze Bergé-Slager is een groot deel van hun werk permanent bijeengebracht in ‘Museum Slager’. De omvangrijke collectie wordt beheerd door de Stichting P.M. Slager die zich sedert 1968 heeft ingezet voor het verzamelen van schilderijen, aquarellen, pastels en tekeningen.