Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn in Doorn is de grootste botanische bomentuin van Nederland. Met kronkelende paden, slingerende waterpartijen, een grote heidetuin, bijzondere doorkijkjes en een enorme boomhut. Op 29 hectare is een unieke collectie van ruim 3000 soorten bomen en struiken verzameld uit alle windstreken op aarde. Ze zijn in de loop van vele jaren verzameld voor wetenschappelijk onderzoek tijdens expedities of als zaad geruild met andere arboreta of botanische tuinen. Sommige planten zijn erg zeldzaam. Het arboretum probeert deze planten voor de toekomst te bewaren voor publiek en wetenschap.
Deze bomen en struiken zijn levende museumstukken; ieder seizoen staan er weer andere bijzondere inheemse en uitheemse soorten in bloei. Je blijft je verwonderen. Dit levende museum is een heerlijke plek om te wandelen, tot jezelf te komen, te spelen, allerlei evenementen te bezoeken en te genieten van een ongekende diversiteit aan vormen, kleuren en geuren.
Door het jaar heen is er van alles gaande in het Nationaal Bomenmuseum. Van festiviteiten, exposities, concerten en culturele evenementen tot themawandelingen en afwisselende kinderactiviteiten. Kom genieten van kunst, cultuur, kennis, rust, ontspanning en van natuurlijke schoonheid in de vier jaargetijden.

Beeld: Nationaal Bomenmuseum Gimborn