Op zaterdag 2 en zondag 3 november 2024 zal de derde editie van Zutphen Glass Expo plaatsvinden, welke op beide dagen geopend is van 10:00-17:00 uur. Wederom zal de museale Sint-Walburgiskerk, gelegen in de prachtige en historische Hanzestad Zutphen, het decor zijn van de glaskunstbeurs- en expositie. Tijdens de eerste editie van Zutphen Glass Expo (12 en 13 november 2022) mochten we ruim 1900 bezoekers verwelkomen, en met 2100 bezoekers was de tweede editie (4 en 5 november 2023) eveneens een groot succes!

Waarom een glaskunstbeurs- en expositie?
Glas, net als kunst in het algemeen, weet mensen te verbinden. Het brengt liefhebbers, verzamelaars, kunstenaars, galeries & musea samen… Geen enkel ander materiaal speelt zo met licht en kleur en lijkt zo’n natuurlijke band met zijn omgeving te hebben. Tijdens Zutphen Glass Expo 2024 zullen meer dan 50 (inter)nationale glaskunstenaars en galeriehouders hun mooiste werken niet alleen ter bewondering, maar ook te koop aanbieden. Je vindt hier dan ook alle verschijningsvormen van glas onder één dak.

Demonstraties: Warm (zeg: heet) welkom
Een van de unieke aspecten van deze glasexpositie / beurs is dat je rechtstreeks en persoonlijk contact hebt met vele kunstenaars. Dit is direct te zien bij de entree van de kerk; hier zullen namelijk enkele glasblazers ‘live’ demonstraties geven. Zo is ook te zien hoe glaskunst vervaardigd wordt.

Welkom
U bent van harte welkom. Meer info m.b.t. entree vindt u hieronder, of op onze website www.zutphenglassexpo.nl.