Terug naar Museumtijdschrift

Over de prijs

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs werd in 2018 gelanceerd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland. Op de foto de blije winnaar Wim Weijland (2e van rechts), directeur Rijksmuseum van Oudheden.

 

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is een jaarlijkse publieksverkiezing voor de beste tentoonstelling van het culturele jaar. Uit een door een vakjury* samengestelde top 10 kiest het publiek de winnaar. In aanmerking komen tentoonstellingen op gebied van kunst, erfgoed en design, met een verrassende invalshoek, te zien in een Nederlands museum. De prijs is in 2018 gelanceerd ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het grootste kunsttijdschrift van Nederland en is een samenwerking van Museumtijdschrift, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrije Academie.

De Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs wordt in 2021 voor de derde keer uitgereikt. Het winnende museum krijgt een geldprijs van
€ 10.000,-. Onder het stemmende publiek wordt een kunstreis verloot voor twee personen door SRC Reizen en meer dan 50 andere mooie prijzen.

*De vakjury bestaat uit oud-directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Adriana Esmeijer, tevens juryvoorzitter, directeur Vrije Academie Peter van Duinen en hoofdredacteur van Museumtijdschrift Marina de Vries.